Over ons

About The Gaming Factory
Arcades en gamehallen iets uit ver verlogen tijden? Niet als het aan The Gaming Factory ligt. De populariteit van gameconsoles thuis heeft voor een lange tijd gezorgd dat we niet meer zo snel buiten de deur gaan gamen, maar de behoefte is de laatste jaren sterk gegroeid. Want online gamen is leuk en aardig, maar niets komt in de buurt van spelen met iemand pal naast of voor je. Dat éne punt die tussen jou en je medespeler van elkaar scheidt met airhockeyen, samen schieten op zombies, of de ander helemaal in elkaar maken met vintage en moderne beat-em-ups: een avondje uit in de arcade is een beleving die je – zonder overdrijving – nergens anders kan ervaren.
Bij The Gaming Factory snappen we als geen ander wat er zo leuk is aan met elkáár gamen. Competitief en coöperatief spelen komt hier perfect bij elkaar en of je nu met familie, vrienden, collega’s of je date komt; voor iedere setting valt er wat te halen. De blije gezichten die wij zien als we door onze filialen lopen; daar doen we het voor. Aan hersenloos gokken hebben we dan ook een broertje dood; bij ons telt alleen maar behendigheid, spelplezier en het maken van herinneringen voor de rest van je leven.
Het is met die gedachte dat we begin 2020 zijn begonnen met onze eerste filiaal aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Het speelconcept was destijds uniek te noemen: waar de meeste gamehallen kasten neerzetten die constant om bijbetalen vragen, staan bij The Gaming Factory alle kasten op unlimited play: game over is geen game over, druk op ‘continue’ om verder te spelen. Voor het onbeperkt komen spelen, betaal je bij ons dus niet per kast, maar een vast bedrag aan de kassa, waarna je wordt toegelaten tot de openbare ruimte en daar een vastgesteld aantal uur helemaal los kan gaan.
En zoals je misschien al hebt bedacht: begin 2020 was geen fijn moment om te beginnen met een nieuwe zaak. Het coronavirus gooide al vroeg roet in het eten, maar wat is het mooie aan ons gamers? Wij zijn ontzettend goed getraind in het snel kunnen handelen in een complexe situatie. Binnen no-time lukte het ons om een route te maken, groot scherm neer te zetten en op alle maatregelen in te springen. Het geloof bij ons was groot genoeg dat ondanks alle malaise, het helemaal goed zou komen. De animo ín coronatijd beloofde al veel goeds.
Fast-forward naar een paar jaar later en dat vertrouwen heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. We zijn in zeer korte tijd een begrip geworden in het Tilburgse uitgaansleven, zijn een van de favoriete plekken voor kinder-, vrijgezellen- en bedrijfsfeestjes en blijven constant ons game-aanbod updaten. Het leek dan ook een kwestie van tijd voordat we een tweede filiaal zouden gaan open, en in april 2023 zag daar dan ook The Gaming Factory Vlissingen het levenslicht. In een voormalige arcade aan het Arsenaalplein werd de ideale locatie gevonden en met veel handen, hard werk en een frisse nieuwe look, mogen we met trots zeggen dat we twéé prachtige filialen hebben.
Maar laten we niet veel meer woorden aan onze zaken wijden: praten over gamen is een beetje hetzelfde als dansen op architectuur. Liever nog zien we jou zo snel mogelijk op een van onze kasten spelen, een drankje of snack doen aan onze bar en mooie herinneringen maken. Game. On.